Ingrediente blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 5 linguri lapte
- 3 linguri ulei
- 150 g faina(~10 linguri)
- 30 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 250 g mascarpone
- 300 ml frisca
- 2 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 15 g gelatina
- caise din compot
- 100 gr. ciocolata alba
- 50 gr. frisca lichida
Pentru crema:
Punem gelatina la hidratat in 100 ml. apa.Cele 2 galbenuse se amesteca cu zaharul,vanilia si le punem pe foc mic pentru citeva minute mestecind intruna.Se dau deoparte de pe foc,iar dupa 10 minute adaugam gelatina in crema de galbenuse.Se bate frisca cu mixerul,adaugam brinza mascarpone si crema de galbenuse.La final se adauga caisele taiate.
Se pune o foaie de blat,crema,foaie de blat ,iar deasupra punem ciocolata topita cu frisca.Se da prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora dupa care se poate servi.POFTA BUNA!
Draga Lili,multumesc pentru reteta,m-am plimbat putin pe aici si am ramas impresionata de ce am vazut;daca nu te superi voi trece blogul tau in lista mea,asa te voi avea mai aproape cu bunatatile tale.
RăspundețiȘtergereo zi racoroasa in continuare!!
Multumesc frumos d-na Iancu Lubita de apreciere.Ma bucur nespus de mult ca va place blogul meu.Va pup si va doresc si dumneavoastra o zi cit mai racoroasa!
RăspundețiȘtergere