Ingrediente aluat:
- 400 gr. faina
- 100 gr. untura sau 150 gr. margarina
- 100-150 ml. apa calduta
- 20 gr. drojdie
- 1 lingurita de zahar
- 1/2 lingurita sare
Pentru umplutura:
- 400 gr. carne tocata
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu(sau 2 linguri pasta de ardei)
- 1 ou
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
- un virf de cutit nucsoara macinata
- 2-3 linguri ulei
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 1 ou
- seminte de susan sau in
Impartim aluatul in doua,dupa care il intindem si il punem intr-o forma de tarta sau tort(in cazul meu) si punem umplutura pe marginea aluatului.Cu taietorul de pizza sau un cutit taiem mijlocul aluatului in asa fel incit sa obtinem 8 triunghiuri.Fiecare triunghi il aducem peste carne,iar coltul il presam putin de marginea aluatului inferior pentru a se lipi.Ungem coronita cu ou batut,presaram susan sau seminte de in si dam la cuptor pina se rumeneste frumos(cam 30 minute)depinde de cuptor.Lasam la racit,dupa care se poate servi.POFTA BUNA!
Foarte interesanta ideea si foarte bine arata .
RăspundețiȘtergere....cred ca este tare gustoasaaaa....:))!!..o zi frumoasaaaaaaa.....!!!
RăspundețiȘtergereminunata idee pentru o seara cu prietenii ! felicitari pentru Blog, foarte reusita si moderna prezentare !
RăspundețiȘtergere