Facem o maia din 50 ml. apa calduta,zaharul si drojdia.Faina o amestecam cu untura sau margarina,dupa care punem maiauasi sarea.Framintam adaugind apa calduta pina obtinem un aluat elastic pe care il lasam la crescut 1 ora.Intre timp pregatim umplutura.
Pentru umplutura:
400 gr. carne tocata
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras rosu(sau 2 linguri pasta de ardei)
1 ou
1/2 lingurita ghimbir macinat
un virf de cutit nucsoara macinata
2-3 linguri ulei
patrunjel verde
sare
piper
Pentru deasupra:
1 ou
seminte de susan sau in
Punem la calit in ulei ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoarea mica si ardeiul taiat marunt.Adaugam carnea,ghimbirul,nucsoara,sare,piper dupa gustsi lasam la calit in continuare pina scade zeama lasata de carne.Cind compozitia de carne s-a racit punem patrunjelul taiat marunt si oul.
Impartim aluatul in doua,dupa care il intindem si il punem intr-o forma de tarta sau tort(in cazul meu) si punem umplutura pe marginea aluatului.Cu taietorul de pizza sau un cutit taiem mijlocul aluatului in asa fel incit sa obtinem 8 triunghiuri.Fiecare triunghi il aducem peste carne,iar coltul il presam putin de marginea aluatului inferior pentru a se lipi.Ungem coronita cu ou batut,presaram susan sau seminte de in si dam la cuptor pina se rumeneste frumos(cam 30 minute)depinde de cuptor.Lasam la racit,dupa care se poate servi.POFTA BUNA!
Foarte interesanta ideea si foarte bine arata .
RăspundețiȘtergere....cred ca este tare gustoasaaaa....:))!!..o zi frumoasaaaaaaa.....!!!
RăspundețiȘtergereminunata idee pentru o seara cu prietenii ! felicitari pentru Blog, foarte reusita si moderna prezentare !
RăspundețiȘtergere