miercuri, 21 iulie 2010

CIORBA DE BURTA


 Cu toate ca nu-mi place carnea de vita,dar aceasta ciorba o savurez oricind cu mare placere.Multa lume zice ca este greu de facut(intradevar trebuie fiert mult la ea),dar merita tot efortul.Pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 kg. burta de vita
  • 1 kg. oase de vita(rasol)
  • 2 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 1 telina radacina
  • 2-3 buc.radacina de patrunjel
  • 5-6 galbenusuri
  • usturoi
  • smintina
  • ardei iute
  • sare
  • piper
  • otet
  • 2-3 frunze de dafin
Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura de sare si apa cit sa acopere bine oasele si burta.Se pune la fiert la foc mic pina se desprinde carnea de os.Se scot oasele,se ia carnea de pe ele si punem carnea in oala.Se adauga legumele intregi(bineinteles curatate) ,citeva boabe de piper,2-3 frunze de dafin si se mai lasa sa fiarba inca vreo 30 minute.Scoatem legumele cu o spumiera,dupa care adaugam usturoi dupa gust.Galbenusurile se freaca bine cu smintina,turnam putina zeama peste ele,stingem focul si punem dresura in oala amestecindu-se foarte incet.Servim ciorba cu ardei iute,smintina si otet dupa gust.POFTA BUNA!
PS.....Eu dupa ce scot legumele le tai cubulete si le pun inapoi in oala.

3 comentarii:

  1. Arata fain ciorba are culoare faina dar mai puteai sa pui si un gogosar murat taiat cubulete...Bravo.Imi plac retetele tale asa ca am pus blogul tau la mine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Surac tin sa-ti multumesc foarte mult pentru apreciere si pentru ca m-ai bagat la lista ta de bloguri.Data viitoare voi tine cont de sfatul tau si voi adauga un gogosar murat.Ma bucur nespus de mult ca iti plac retetele mele.Iti doresc un sfirsit de saptamina cit mai frumos si placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sanatate sa fie restul vine de la sine...Bafta.

    RăspundețiȘtergere