marți, 30 septembrie 2014

PRAJITURA CU URDA SI MARAR



Ingrediente:

Pentru aluat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

500 gr. faina alba
1 margarina (250 gr.)
1 ou
drojdie cit o nuca
1/2 lingurita sare
50 ml. lapte
1 lingurita de zahar
3-4 linguri smintina

Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut.Faina se freaca bine cu margarina,se adauga oul,sarea,drojdia dizolvata,smintina si se framinta un aluat omogen.Lasam aluatul la odihnit pentru circa 30 minute.Intre timp pregatim umplutura:

1 kg. urda
3-4 oua
1-2 legaturi marar tocat
2 pliculete zahar vanilat
zahar dupa gust
un praf de sare

Se amesteca bine toate ingredientele.

Prima data aprindem cuptorul.
Luam aluatul si il impartim in doua.Dintr-o bucata de aluat intindem o foaie,o punem in tava,o intepam din loc in loc cu o furculita si o presaram cu putin gris.Punem amestecul de urda si nivelam.Mai presaram putin gris si punem cea dea doua foaie de aluat.Il intepam si pe acesta din loc in loc cu furculita si dam tava la cuptor la foc potrivit pina ce prajitura capata o culoare aurie deasupra.Lasam prajitura la racit,dupa care o pudram cu zahar pudra.POFTA BUNA!



 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu