luni, 29 septembrie 2014

GOGOSARI IN SOS DE MUSTAR


 Ingrediente:

3 kg. gogosari
300 gr. mustar
300 gr. otet (eu am folosit otet de mere)
300 gr. zahar
300 ml. ulei
sare pentru muraturi (aproximativ 2 linguri)
piper boabe
foi de dafin
1 lingurita de salicilat


Gogosarii se spala,se curata de cotoare si se taie feliute.Intr-o cratita incapatoare punem mustarul otetul,zaharul,uleiul,foile de dafin,piperul si punem cratita pe foc.Fierbem timp de 5 minute pina se formeaza un sos omogen,dupa care adaugam gogosarii si sarea.Punem capac peste cratita si lasam sa fiarba inabusit  timp de 10 minute amestecind din cind in cind.Dupa ce au fiert inabusit 10 minute luam capacul de pe cratita si mai lasam sa fiarba inca 10 minute fara capac.Stingem focul si adaugam salicilatul.Amestecam bine si punem gogosarii cu sos in borcane sterilizate.Infiletam capacul si intoarcem borcanele cu fundul in sus pentru 10-15 minute(pentru a se forma vid).Se eticheteaza borcanele si se depoziteaza la loc racoros.POFTA BUNA! 





 
 















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu