luni, 29 iulie 2013

PRAJITURA CU CREMA MASCARPONE SI CAISE

 
 Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 150 g faina(~10 linguri)
  • 30 g cacao
  • 1 plic  praf de copt
Pentru crema :
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 15 g gelatina
  • caise din compot
Pentru glazura:
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 50 gr. frisca lichida
Pentru blat se separa ouale,iar albusurile le batem cu un praf de sare pina obtinem o spuma tare,dupa care adaugam zaharul,galbenusurile,uleiul si laptele.La final punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam bine cu o spatula sau lingura de lemn.Din compozitia de mai sus coacem doua foi intr-o tava de 25/35 cm. tapetata cu hirtie de copt.

Pentru crema:

 Punem gelatina la hidratat in 100 ml. apa.Cele 2 galbenuse se amesteca cu zaharul,vanilia si le punem pe foc mic pentru citeva minute mestecind intruna.Se dau deoparte de pe foc,iar dupa 10 minute adaugam gelatina in crema de galbenuse.Se bate frisca cu mixerul,adaugam brinza mascarpone si crema de galbenuse.La final se adauga caisele taiate.

Se pune o foaie de blat,crema,foaie de blat ,iar deasupra punem ciocolata topita cu frisca.Se da prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora dupa care se poate servi.POFTA BUNA!






















2 comentarii:

  1. Draga Lili,multumesc pentru reteta,m-am plimbat putin pe aici si am ramas impresionata de ce am vazut;daca nu te superi voi trece blogul tau in lista mea,asa te voi avea mai aproape cu bunatatile tale.
    o zi racoroasa in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos d-na Iancu Lubita de apreciere.Ma bucur nespus de mult ca va place blogul meu.Va pup si va doresc si dumneavoastra o zi cit mai racoroasa!

    RăspundețiȘtergere