luni, 14 ianuarie 2013

CREMES


Ingrediente:
  • 2 foi aluat de foietaj copt(sau foi cumparate din comert)
  • 1,5 litri lapte
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr. amidon alimentar
  • 10-12 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 600 ml. frisca
Mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.Adaugam si amidonul,dupa care turnam treptat si laptele rece.Punem compozitia pe foc mic pina se ingroasa amestecind continuu.Dupa ce s-a ingrosat luam crema de pe foc si o lasam la racit.Frisca se bate spuma.Jumatate din cantitatea de frisca se inglobeaza in crema.Punem crema peste o foaie,peste crema intindem frisca ramasa,iar cealalta foaie o sfarimam si o punem peste frisca.Cine doreste mai poate presara deasupra zahar pudra.POFTA BUNA!







4 comentarii: