Ingrediente:
- 2 foi aluat de foietaj copt(sau foi cumparate din comert)
- 1,5 litri lapte
- 6 galbenusuri
- 200 gr. amidon alimentar
- 10-12 linguri zahar
- 1 esenta vanilie
- 600 ml. frisca
Mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.Adaugam si amidonul,dupa care turnam treptat si laptele rece.Punem compozitia pe foc mic pina se ingroasa amestecind continuu.Dupa ce s-a ingrosat luam crema de pe foc si o lasam la racit.Frisca se bate spuma.Jumatate din cantitatea de frisca se inglobeaza in crema.Punem crema peste o foaie,peste crema intindem frisca ramasa,iar cealalta foaie o sfarimam si o punem peste frisca.Cine doreste mai poate presara deasupra zahar pudra.POFTA BUNA!
Arata tare bine, numai bun de pus in vitrina ;) De gust nu ma indoiesc ca e minunat!
RăspundețiȘtergereCea mai grozava prajitura!
RăspundețiȘtergereMa autoinvit la o portie, arata asa de bine...ispititor desert :)
RăspundețiȘtergereAsta este un cremes perfect si grozav de ispititor!
RăspundețiȘtergere