luni, 28 februarie 2011

PRAJITURA CU MAC

Inrediente aluat:
  • 400 gr. faina
  • 100 gr. untura
  • 100 gr. zahar pudra
  • 2 galbenuse
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • smintina cit cuprinde
  • sare
Din toate ingredientele se face un aluat,care se pune in folie si se da la rece 30 minute. Pentru umplutura:
  • 400 gr.mac macinat
  • 200 ml. lapte
  • 200 gr.zahar
  • 2 albusuri
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de lamiie
Laptele,zaharul,coaja de lamiie si esenta de vanilie se pun intr-o oala pe foc.Cind da in clocot se pune macul macinat si mai lasam putin la fiert(2-3 minute).Luam macul deoparte si lasam la racit.Cind este rece se pun cele 2 albusuri batute spuma.Scoatem aluatul de la frigider si oprim putin din el pentru a face grilajul.Restul il intindem si il punem in tava.Punem umplutura de mac si facem din aluatul oprit grilaj deasupra.Dam la cuptorul incins dinainte 35-40 minute.Scoatem prajitura din cuptor,iar cind este rece punem deasupra zahar pudra.POFTA BUNA!

4 comentarii:

  1. hmmmmm...trebuie sa fie tare buna!!!!ador macul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super,cu mac,,,woauuu ce n-as da sa pot fura o bucata,,,mmm,,,,,,pupp!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lili,iti doresc multa iubire si o primavara inflorita in suflet!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani scumpa mea de 1 Martie si o primavara cat mai frumoasa cu multe, multe flori si bucurii!

    RăspundețiȘtergere