Pagini

miercuri, 29 iunie 2011

PASTE CARBONARA

Foarte bune aceste paste si usor de preparat.
Ingrediente:
  • 500 gr. paste(penne,spaghete....)
  • 50 ml. vin alb
  • 375 gr. smintina(o cutie mare)
  • 150 gr. cascaval
  • 3 galbenuse de ou
  • 200-250 gr. sunca,bacon...sa fie ceva putin afumat
  • sare
  • piper
  • un virf de cutit nucsoara
  • 2-3 linguri ulei
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet.(Ideale ar fi cele din faina de griu dur).Intre timp punem uleiul intr-o tigaie incapatoare si punem sunca taiata cubulete.Lasam pina se rumeneste putin,iar apoi punem vinul si lasam pina scade vinul.Amestecam galbenusele cu smintina,adaugam cascavalul ras si punem totul peste sunca.Punem sarea,piperul si nucsoara.Mestecam bine si punem pastele fierte si scurse in sos.Veti vedea cum sosul devine cremos si imbraca pastele.Daca sosul este prea gros mai adaugati putin vin sau apa.Din momentul in care ati pus pastele nu mai trebuie lasat pe foc decit 1-2 minute.POFTA BUNA! 


ICRE DE PESTE



Nu am sa dau ingredientele exacte deoarece eu il fac la ochi si asta depinde si cita cantitate de icre vrem sa facem.Pentru a le pregati avem nevoie de:
  • lapte
  • icre de peste
  • gris
  • zeama de lamiie
  • apa minerala
  • ulei
  • ceapa
  • sare
 

Punem laptele si grisul sa fiarba.Trebuie sa va iasa un gris cu lapte mai gros.

Dupa ce a fiert se da deoparte si se pune icrele de peste.Mestecam bine si lasam la racit.


Dupa ce compozitia s-a racit se mixeaza cu mixerul,iar in timp ce mixam punem un pic de apa minerala,un pic de ulei,un pic de zeama de lamiie.Atentie apa minerala nu se pune multa ci doar atita cit sa inmoaie grisul.Tot timpul mai gustam sa nu punem nici zeama de lamiie prea multa ci doar atit cit sa nu fie icrele gretos.La final icrele trebuie sa aiba o consistenta cremoasa si pufoasa.Saram dupa gust si punem ceapa data pe razatoare.Mie nu-mi plac icrele cu ceapa si nu am pus.POFTA BUNA!


luni, 27 iunie 2011

GRIS PANE

Este un desert atit pe placul copiilor cit si al adultilor.
Ingrediente:
  • 1 litru lapte
  • 1 pahar de 100 ml. gris
  • zahar dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2-3 oua
  • faina alba
 

Se pune laptele,grisul,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare la fiert.Se fierbe grisul 10-15 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca.Il luam de pe foc si il punem intr-o tava,dupa care il punem la racit.Dupa ce s-a racit il taiem dupa preferinta.
Il dam prin faina,apoi prin ou batut si il punem la prajit in ulei.Il prajim pe ambele parti pina devine auriu.Scoatem bucatile de gris pe hirtie aborbanta pentru a se scurge surplusul de ulei si il putem servi atit cald cit si rece.POFTA BUNA!


FICATEI DE PUI INVELITI IN BACON

Este o reteta simpla,rapida,gustoasa si de efect.Pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • ficat de pui cit doriti
  • bacon felii(pentru fiecare ficat cite o felie de bacon)
  • piper 
  • 1 lingura ulei 
Se spala bine ficatul de pui si se usuca in prosoape de hirtie.Se pipereaza si se invelesc cu cite o felie de bacon.Se pun intr-o  tava de yena unsa cu putin ulei si se dau la cuptor pina incepe sa se rumeneasca putin(circa 30 minute).POFTA BUNA!

INGHETATA DE CAPSUNI



Si findca este vara cel mai bine ne putem racori cu o inghetata.Se face foarte usor,nu trebuie multe ingrediente,iar dupa multe ore de asteptat ne va satisface din plin toate asteptarile.
Ingrediente:
  • 300 gr. capsuni 
  • 1 iaurt mare de capsuni (375-400 gr.)
  • 350 ml. frisca lichida
  • zahar dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie
Capsunile se spala  sub jet de apa rece,se curata de codite si se paseaza cu blenderul sau cu furculita(daca le faceti cu blenderul veti obtine un piure,iar daca le zdrobiti cu furculita veti avea prin inghetata si bucati de capsuni).Eu le-am zdrobit cu blenderul,dar tura viitoare le voi zdrobi cu furculita.Iaurtul se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.Frisca se bate cu mixerul,se pune iaurtul si piureul de capsuni.Se pune in caserola si se asteapta........citeva ore bune dupa care se poate savura.POFTA BUNA!

sâmbătă, 18 iunie 2011

INGHETATA DE BANANE



 Ingrediente:
  • 3 banane coapte
  • 250 ml. frisca lichida
  • 200 gr. iaurt natural
  • 2-3 linguri de zahar
Punem zaharul in iaurt la topit.Zdrobim bananele cu o furculita si batem frisca cu mixerul.Peste frisca punem iaurtul si mai batem putin.Adaugam bananele,mestecam bine,punem amestecul intr-o caserola si dam la congelatorpentru citeva ore bune.POFTA BUNA! 


CONOPIDA PANE


 Ingrediente:
  • 1 conopida
  • 2-3 oua
  • faina alba
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Se pune apa cu sare la fiert.Intre timp desfacem conopida in buchetele si le tinem 5-10 minute in apa rece.Cind apa clocoteste punem conopida si o fierbem 10-15 minute.Dupa ce a fiert o scoatem intr-o strecuratoare si o lasam putin la scurs.Intre timp batem ouale ca pentru omleta si punem faina atit cit sa ne iasa un aluat ca o smintina mai groasa.Saram si piperam dupa gust,dupa care punem buchetele de conopida,le intoarcem pe toate partile sa fie acoperite de ou si le punem la prajit in uleiul incins.Le prajim bine pe toate partile si le scoatem pe hirtie absorbanta.POFTA BUNA!







miercuri, 15 iunie 2011

NEGRESA CU BANANE

 Ingrediente:
  • 3 banane
  • 6 oua
  • 240 gr. unt
  • 320 gr. ciocolata
  • 200 gr. faina
  • 320 gr. zahar
  • 1 praf de copt
  • sucul de la jumatate de lamiie
Se decojesc bananele,se taie rondele si se stropesc cu zeama de lamiie.Ciocolata,untul si zaharul se topesc pe baie de aburi,iar dupa aceea o punem la racit.Cind amestecul de ciocolata mai este putin calduta adaugam pe rind cele 6 oua unul cite unul,amestecind bine dupa fiecare ou.Se inglobeaza oul mai bine daca amestecam cu telul.Dupa ce am inglobat toate ouale punem faina amestecata cu praful de copt.Ungem o tava cu unt,o tapetam cu faina si punem compozitia in ea.Deasupra asezam bananele si dam la cuptor pentru 40-45 minute.POFTA BUNA!

Sursa Laura A.