Pagini

luni, 27 iunie 2011

INGHETATA DE CAPSUNI



Si findca este vara cel mai bine ne putem racori cu o inghetata.Se face foarte usor,nu trebuie multe ingrediente,iar dupa multe ore de asteptat ne va satisface din plin toate asteptarile.
Ingrediente:
  • 300 gr. capsuni 
  • 1 iaurt mare de capsuni (375-400 gr.)
  • 350 ml. frisca lichida
  • zahar dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie
Capsunile se spala  sub jet de apa rece,se curata de codite si se paseaza cu blenderul sau cu furculita(daca le faceti cu blenderul veti obtine un piure,iar daca le zdrobiti cu furculita veti avea prin inghetata si bucati de capsuni).Eu le-am zdrobit cu blenderul,dar tura viitoare le voi zdrobi cu furculita.Iaurtul se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.Frisca se bate cu mixerul,se pune iaurtul si piureul de capsuni.Se pune in caserola si se asteapta........citeva ore bune dupa care se poate savura.POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu