Pagini

luni, 28 decembrie 2009

PRAJITURA CU MIERE


Foi:
  • 600 gr. faina
  • 180 gr.zahar
  • 4 linguri miere de albine
  • 1 lingura de bicarbonat nestins
  • 80 gr. margarina
  • 1 ou
  • citeva linguri de lapte,atit cit e nevoie pentru a omogeniza aluatul
Margarina,zaharul si mierease pun pe foc si se fierb la foc mic pina se dizolva complet zaharul.Se da deoparte si cind se racoreste putin compozitia se adauga cite putin din faina amestecata cu bicarbonatul.Se adauga restul de faina,oul si se incepe framintarea,adaugind si citeva linguri de lapte.Aluatul se imparte in 4 parti.Dupa ce am intins foaia pe tava o intepam din loc in loc cu furculita.
Crema:
Se pune pe foc 250 ml. lapte,180 gr.zahar si o lingura de miere.Cind incepe sa fiarba se pune 80 gr. gris.Se fierbe pina se ingroasa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune peste esenta
vanilie,zahar vanilat, 200 gr unt si se mixeaza la viteza mare pina ajunge ca o spuma.
Se asambleaza:foaie,crema,foaie,3-4 linguri dulceata(de care ne place),foaie,crema foaie.

Deasupra facem glazura pe baie de aburi din:
  • 150 gr. ciocolata
  • 50 ml. frisca lichida
  • 2-3 linguri ulei
Turnam glazura peste prajitura si gata.
POFTA BUNA.


OUA UMPLUTE


Ingrediente:
  • 10 oua
  • 300 gr.pateu
  • 100 gr. unt
  • sare,piper
Se fierb ouale in apa cu o lingurita de sare si 2-3 linguri de otet.Dupa ce s-au racit le curatam de coaja,le taiem in doua pe lungime si le scoatem galbenusurile.Intr-un castron sfarimam galbenusurile cu furculita,adaugam pateul,untul,sare si piper dupa gust.Din toate acestea rezulta o pasta cu care umplem ouale.Le asezam pe un platou cu umplutura in jos si punem maioneza peste ele.Maioneza eu o fac asa.Pun in paharul de la blender:
  • 400 ml. ulei
  • 1 ou intreg
  • 2 galbenuse
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingura zeama de lamiie
  • sare dupa gust
Le amestecam cu blenderul pe toate la un loc pina devine batoasa(tare).Scoatem blenderul si mai punem peste maioneza 100 gr.iaurt(eu folosesc iaurt "Nutriday natural" cu 4,1% grasime).Amestecam usor cu o lingura si punem maioneza peste oua.Se poate orna cu:masline,gogosar,patrunjel frunze....

duminică, 27 decembrie 2009

TORT CU BANANE,CIOCOLATA ROM SI NUCA





Blat:
  • 6 oua
  • 150 gr.zahar
  • 3 linguri ulei
  • 40 gr. amidon
  • 20 gr. cacao
  • 100 gr. faina
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
Se bat albusele cu un praf de sare si zaharul ca la bezea si se adauga galbenusurile frecate cu uleiul.Faina se amesteca cu cacaoa, amidonul, nuca macinata, praful de copt si se amesteca cu compozitia de mai sus.(aici amestecam cu o paleta)
Se coace in forma de tort tapetata cu hirtie de copt la foc potrivit.(facem testul scobitorii).Dupa ce s-a copt il scoatem din forma si il punem pe un gratar la racit.Rece se taie in 3.
CREMA:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. cacao de buna calitate
  • 2 pliculete de ness(simplu)
  • 200 gr. zahar
  • 100-150 ml. lapte
  • 1 pachet de unt
Galbenusurile, zaharul,cacaoa,laptele si nessul se pun pe baie de aburi si se fierbe pina incepe compozitia sa se ingroase.O luam de pe foc si o punem la racit.Amestecam untul spuma si punem compozitia de mai sus racita.
SIROP:
  • 75 ml.rom sau o esenta de rom
  • 75 ml.apa
  • 1 plic de capucino ciocolata sau rom
  • 100 gr.zahar
Se amesteca toate la un loc si cu acest sirop insiropam blaturile.
.Asamblare:
Se pune o foaie de blat se insiropeaza si se pun 2 banane decojite si taiate pe lung,se pune jumatate din crema,blat,sirop,banane,crema,blat.
Glazura:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 50 ml.frisca lichida
  • 50 gr. unt
Toate se topesc pe baie de aburi si se pune glazura numai deasupra tortului.Lateral se poate pune frisca sau se poate opri putina crema.Il ornam dupa imaginatie.
P.S.-Eu nu prea am hi,hi.

sâmbătă, 26 decembrie 2009

NASTURASI DE CIOCOLATA


Ingrediente:
  • 300 gr. faina
  • 70 gr. amidon
  • 60 gr. cacao
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 250 gr. unt
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr. zahar
  • un praf de sare
se freaca untul,zaharul si galbenusurile pina se face o crema.Faina,cacaoa,amidonul si praful de copt se amesteca la un loc si se pune peste crema de unt.Aluatul se pune in folie alimentara 30 minute la frigider.Din aluat se fac bilute de marimea unei nuci,care se pun in zahar tos sau brun doar pe jumatate.Se pun in tava distantati cu zaharul in sus si apasam cu degetul fiecare biluta.Ii coacem la foc potrivit 10-12 minute.Dupa ce ii scoatem din cuptor,imediat ii mai apasam o data ca sa ii putem umple cu crema.

CREMA:
Se topeste pe baie de aburi 300 gr. ciocolata alba cu citeva linguri de lapte sau frisca lichida si umplem biscuitii dupa ce i-am scos din cuptor.

FURSECURI CU VANILIE


ingrediente:
  • 4 oua
  • 250 gr.zahar
  • 250 ml.ulei
  • 450 gr.faina
  • 1 fiola esenta vanilie
Se bat cu mixerul cele 4 oua si zaharul( 2-3 minte) apoi se adauga uleiul putin cite putin si faina in ploaie( aici amestecam cu o paleta)
Se pun cu spritul in tava pe hirtie de copt.
Se coc la foc potrivit pina devin putin aurii pe margine.



TORT CU CAFEA






ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 150gr.zahar
  • 3 linguri ulei
  • 40gr.amidon
  • 20gr. cacao
  • 100gr.faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100gr. nuca macinata
Se bat albusele cu un praf de sare si zaharul ca la bezea.
Se adauga galbenusele frecate cu uleiul,faina amestecata cu praful de copt si amidon,iar la urma punem nuca macinata.
Se coace in tava de tort cu diametrul 26cm.
Se face testul scobitorii.

crema:

  • 4 galbenuse
  • 200gr.zahar
  • 500 ml.frisca lichida
  • 5 plicuri ness simplu
  • 10gr. gelatina
Amestecam galbenusurile,zaharul si cafeaua dizolvata intr-o ceasca de apa si le punem la bain marine pina incepe sa se ingroase compozitia.Lasam la racit pina la o temperatura suportabila la deget si adaugam gelatina inmuiata in citeva linguri de apa rece.Dupa ce sa racit complet punem compozitia peste frisca batuta si mai batem putin cu mixerul.

Taiem blatul in doua si il insiropam cu un sirop facut din 100ml.apa,100gr.zahar si 2 pliculete de cafea ness simplu.

pentru decor:

  • 100ml. frisca lichida
  • 1 pliculet de ness
Il ornam dupa imaginatie.
Acest tort l-am luat de la Miha de pe blog si ii multumesc foarte mult pentru acest minunat tort.Mi de pupici si un "CRACIUN FERICIT"ei si familiei.