Pagini

luni, 28 decembrie 2009

OUA UMPLUTE


Ingrediente:
  • 10 oua
  • 300 gr.pateu
  • 100 gr. unt
  • sare,piper
Se fierb ouale in apa cu o lingurita de sare si 2-3 linguri de otet.Dupa ce s-au racit le curatam de coaja,le taiem in doua pe lungime si le scoatem galbenusurile.Intr-un castron sfarimam galbenusurile cu furculita,adaugam pateul,untul,sare si piper dupa gust.Din toate acestea rezulta o pasta cu care umplem ouale.Le asezam pe un platou cu umplutura in jos si punem maioneza peste ele.Maioneza eu o fac asa.Pun in paharul de la blender:
  • 400 ml. ulei
  • 1 ou intreg
  • 2 galbenuse
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingura zeama de lamiie
  • sare dupa gust
Le amestecam cu blenderul pe toate la un loc pina devine batoasa(tare).Scoatem blenderul si mai punem peste maioneza 100 gr.iaurt(eu folosesc iaurt "Nutriday natural" cu 4,1% grasime).Amestecam usor cu o lingura si punem maioneza peste oua.Se poate orna cu:masline,gogosar,patrunjel frunze....

Un comentariu: