Se fierb ouale in apa cu o lingurita de sare si 2-3 linguri de otet.Dupa ce s-au racit le curatam de coaja,le taiem in doua pe lungime si le scoatem galbenusurile.Intr-un castron sfarimam galbenusurile cu furculita,adaugam pateul,untul,sare si piper dupa gust.Din toate acestea rezulta o pasta cu care umplem ouale.Le asezam pe un platou cu umplutura in jos si punem maioneza peste ele.Maioneza eu o fac asa.Pun in paharul de la blender:
400 ml. ulei
1 ou intreg
2 galbenuse
1 lingurita de mustar
1 lingura zeama de lamiie
sare dupa gust
Le amestecam cu blenderul pe toate la un loc pina devine batoasa(tare).Scoatem blenderul si mai punem peste maioneza 100 gr.iaurt(eu folosesc iaurt "Nutriday natural" cu 4,1% grasime).Amestecam usor cu o lingura si punem maioneza peste oua.Se poate orna cu:masline,gogosar,patrunjel frunze....
Cine a mancat din ele ?
RăspundețiȘtergereCa eu nu.....