Pagini

marți, 5 iunie 2012

PLACINTA DOBROGEANA


Foarte buna aceasta placinta.Am primit niste brinza telemea sarata si fiind mai multa m-am gindit sa fac ceva cu ea.Asa am ajuns sa caut pe net unde am gasit mai multe variante de placinta dobrogeana.Eu am ales varianta dulce.
Ingrediente:
  • 1 pachet foi de placinta de 400 gr.
  • 500 gr. brinza putin sarata(puteti folosi si brinza dulce sau jumatate sarata,jumatate dulce cum va place)
  • 5 oua
  • 500 gr. smintina
  • 200 gr. zahar
  • arome dupa gust:vanilie,coaja de lamiie 
  • unt topit sau ulei pentru uns foile
Se lasa foile de placinta la dezghetat. Pregatim mai intii umplutura de brinza.Se zdrobeste brinza cu furculita,se adauga zahar dupa gust,2 oua,200 gr. smintina si arome dupa gust.
Se unge cu unt topit, una cite una,doua sau trei foi de placinta care se suprapun si se pune o parte din amestecul de brinza pe care o intindem pe toata suprafata foii,dupa care se ruleaza.La fel procedam si cu restul foilor.Sulurile de placinta obtinute le punem intr-o tava unsa cu unt,intepam rulourile cu furculita din loc in loc si le ungem cu unt topit.Cele 3 oua le batem bine cu restul de smintina,turnam peste rulourile cu brinza si le lasam deoparte la odihnit 15-20 minute,dupa care le dam la cuptorul incins dinainte la foc potrivit pina se rumenesc frumos.POFTA BUNA!    










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu