Prima
data incepem cu maruntaiele.Rinichii ii taiem in doua,inima la fel si
plaminii.Le spalam bine in mai multe ape si le lasam in apa rece vreo
doua ore,dupa care le punem la fiert in apa cu sare.Din cind in cind
luam spuma care se formeaza si mestecam in oala deoarece ficatul fiind
mai greu se lasa la fund si se poate prinde de oala.Intre timp spalam verdeata si o tocam
marunt,cu cit este mai multa cu atit mai bun iasa drobul.Organele dupa
ce s-au fiert se scot intr-o strecuratoare si se lasa la racit.Dupa ce
s-au racit se dau prin masina de tocat carne sau se toaca marunt cu
cutitul.Intr-un castron mare se pun verdeata tocata,maruntaiele date
prin masina sau tocate,sare,piper si ouale crude batute separat.Asezam aluatul de foietaj in tava,punem jumatate din compozitie,asezam ouale fierte,punem restul de compozitie si invelim cu restul de aluat.Intepam aluatul cu furculita din loc in loc si ungem cu ou batut.Dam tava la cuptor si
il lasam pina prinde o crusta frumoasa deasupra.Se lasa la racit in
tava,dupa care se scoate si se taie..POFTA BUNA!
Ce bine arata...un deliciu !
RăspundețiȘtergere