Pagini

miercuri, 18 ianuarie 2012

MAZARE SCAZUTA CU CIRNAT

Ingrediente:
  • 2 buc. de cirnat
  • 1 cutie mare de mazare
  • 1 ceapa 
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • citeva fire de marar
  • 1 lingurita de amidon alimentar
  • 50 ml. ulei
Taiem cirnatul felii si il punem un pic la prajit in ulei impreuna cu morcovul taiat cubulete pentru 3-4 minute.Adaugam si ceapa taiata marunt si mai lasam pina aceasta devine sticloasa,dupa care punem boiaua de ardei,o cana de apa si lasam la fiert pentru 15 minute acoperit cu capac.Dupa cele 15 minute punem mazarea(scursa si spalata) si mai fierbem inabusit(cu capac) pentru 5 minute.Intre timp dizolvam amidonul cu putina apa si il punem peste mazarea din oala.Din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam 2-3 minute,punem sare si piper dupa gust,iar la sfirsit adaugam si mararul taiat marunt.POFTA BUNA!
 





5 comentarii: