Pagini

luni, 22 august 2011

TORT CU TREI FELURI DE CIOCOLATA

Ingrediente blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • o mina de nuci prajite
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Se separa albusele de galbenuse,iar albusele se bat bine cu un praf de sare,punem zaharul mixind in continuare,adaugam galbenusurile,faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si la urma nucile.Punem compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm..Dam la cuptorul incalzit dinainte pentru circa 15-20 minute. 
Se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata alba.
Pentru crema de ciocolata alba:
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. friscalichida
  • 1 gelatina hidratata in 100 ml. apa rece pe care o impartim in trei
Ciocolata se pune pe baie de aburi impreuna cu 100 ml. frisca lichida.Cind ciocolata s-a topit punem o parte din gelatina pe care am impartit-o(adica 1/3).Amestecam bine si o lasam la racit.Eu am pus-o pentru 10-15 minute la congelator.Batem cele 200 ml. frisca si punem compozitia de ciocolata racita dupa care o punem peste blat.Inelul de la forma de tort il punem in jurul blatului si numai dupa aceea punem crema de ciocolata.Ca sa nu astept citeva ore pina se raceste compozitia am pus tortul la congelator pina am facut urmatoarea crema.

Pentru crema de ciocolata cu lapte:
  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. frisca lichida
Pentru crema de ciocolata amaruie(neagra):
  • 100 gr. ciocolata amaruie(neagra)
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. frisca lichida
Se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata alba.

Pentru sirop avem nevoie de 200  ml. apa si 2 plicuri cappuccino de ciocolata.
Deasupra am pus ciocolata rasa.
POFTA BUNA! 






10 comentarii:

  1. Delicios! Eu l-am facut de multe ori si de fiecare data am avut mare succes cu el.

    RăspundețiȘtergere
  2. De mult am ochit aceasta reteta si niciodata nu am apucat sa o fac. Ti-a iesit super bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicios , l-am facut si eu cu ceva timp in urma. mereu folosesc unul dintre moussuri la torturi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oau, salivez , ciocolatosul asta este al meu! Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta reteta de crema iese pufoasa si moale precum o spuma , caci eu am o reteta cu 200 g ciocolata topita cu 200 g frisca lichida si 200 g frisca pentru batut spuma. Aceasta reteta pe care o am nu ma multumeste deoarece crema iese destul de tare si foarte inchegata cu toate, ca nu are multa gelatina.

    RăspundețiȘtergere
  6. super bun!!
    toata lumea l-a placut si laudat, MERITA

    RăspundețiȘtergere
  7. Excelent tort! reteta usoara si delicioasa...multumesc

    RăspundețiȘtergere