Pagini

vineri, 2 septembrie 2011

ZACUSCA DE VINETE

Eu zacusca o prepar iarna,deoarece imi place mai mult gustul.Pun la congelator vinete coapte si gogosari dati prin masina de tocat carne.Celelalte ingrediente le gasesc si pe timpul iernii.Zacusca o prepar la ochi dar am sa incerc sa va dau ingredientele cu aproximatie.
Ingrediente:
  • 1,5-2 kg. vinete coapte
  • 1 kg. ceapa
  • 1,5-2 kg. gogosar
  • 2 morcovi potriviti
  • 400-500 ml. bulion de rosii
  • 500 ml. ulei
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
 Punem uleiul intr-o cratita (preferabil ar fi de fonta sau de tefal),adaugam ceapa data prin masina de tocat carne si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici.Le lasam sa se caleasca,iar dupa aceea adaugam gogosarii dati si ei prin masina de tocat carne.Lasam la calit pina scade zeama lasata de gogosari,punem vinetele tocate,bulionul,foi de dafin ,boabe de piper si sare dupa gust.Lasam sa fiarba pina iese uleiul la suprafata.In tot acest timp trebuie mestecat in oala cu regularitate pentru a nu se prinde de fundul cratitei.Se pune in borcane sterilizate,se capseaza si se pune intre paturi pina se raceste.POFTA BUNA!





2 comentarii:

  1. Am observat , si asta nu acum, ca avem aceleasi gusturi la gatit, de exemplu zacusca , o pregatesc si eu asa, doar difera cantitatea dar ingredientele sunt aceleasi, si multe mancaruri la fel , si asa pregateste si mama mea de la care am invata si ,,am furat,, multe , sunteti cumva ardeleanca ?:) sper sa nu fie cu suparare ca am intrebat. Imi aduceti aminte chiar si de bunica mea, de la care am invatat mai multe ca de la mama :) Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adela draga intradevar sint ardeleanca,dar am si putin singe de moldoveanca(dupa mama).Imi plac si multe mincaruri moldovenesti(mai ales borsurile).Sotul meu este ungur asa ca trebuie sa fac mai mult mincaruri ardelenesti cu ce este el invatat dar, sa sti ca ii plac si lui unele mincaruri moldovenesti.Asa ca sa nu te sperii daca la mine pe blog vei vedea o "adunatura" de mincaruri(care bineinteles vor predomina mai mult bucataria ardeleneasca).Si inca ceva Adela draga,sa imi spui simplu Lili(ma faci sa ma simt "batrina").Te pup si iti doresc un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere