Pagini

luni, 22 august 2011

TORT CU TREI FELURI DE CIOCOLATA

Ingrediente blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • o mina de nuci prajite
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Se separa albusele de galbenuse,iar albusele se bat bine cu un praf de sare,punem zaharul mixind in continuare,adaugam galbenusurile,faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si la urma nucile.Punem compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm..Dam la cuptorul incalzit dinainte pentru circa 15-20 minute. 
Se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata alba.
Pentru crema de ciocolata alba:
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. friscalichida
  • 1 gelatina hidratata in 100 ml. apa rece pe care o impartim in trei
Ciocolata se pune pe baie de aburi impreuna cu 100 ml. frisca lichida.Cind ciocolata s-a topit punem o parte din gelatina pe care am impartit-o(adica 1/3).Amestecam bine si o lasam la racit.Eu am pus-o pentru 10-15 minute la congelator.Batem cele 200 ml. frisca si punem compozitia de ciocolata racita dupa care o punem peste blat.Inelul de la forma de tort il punem in jurul blatului si numai dupa aceea punem crema de ciocolata.Ca sa nu astept citeva ore pina se raceste compozitia am pus tortul la congelator pina am facut urmatoarea crema.

Pentru crema de ciocolata cu lapte:
  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. frisca lichida
Pentru crema de ciocolata amaruie(neagra):
  • 100 gr. ciocolata amaruie(neagra)
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. frisca lichida
Se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata alba.

Pentru sirop avem nevoie de 200  ml. apa si 2 plicuri cappuccino de ciocolata.
Deasupra am pus ciocolata rasa.
POFTA BUNA! 






sâmbătă, 20 august 2011

SIROP DE MENTA

Pentru acest sirop avem nevoie de urmatoarele:
  • un manunchi de menta proaspata
  • 1200 ml. apa
  • 1 kg. zahar
  • putin colorant galben si albastru pentru culoare
Punem apa la fiert,iar cind da in clocot punem menta spalata.Lasam sa fiarba 15-20 minute la foc mic.Strecuram,iar in lichidul obtinut punem zaharul.Punem pe foc si lasam sa fiarba pina se face siropul ca mierea(20-25 minute).Lasam siropul la racit, iar dupa aceea il punem in sticle si il pastram la frigider 2- 3 saptamini.POFTA BUNA! 



DOVLECEL PANE



Foarte simplu usor de facut si foarte gustos.
Ingrediente:
  • dovlecei
  • oua
  • faina 
  • ulei
Se spala bine dovleceii,se taie dupa preferinta,ii punem intr-un bol presarati cu sare si ii lasam asa o jumatate de ora.Dupa aceea ii trecem prin faina,ou batut si ii punem la prajit in ulei.Ii prajim pe ambele parti si ii scoatem pe o farfurie in care am pus hirtie absorbanta.POFTA BUNA!


CIORBA DE DOVLECEL CU IAURT

Este o ciorbita foarte buna si foarte gustoasa.
Ingrediente:
  • 2 dovlecei mari sau 4 mici
  • 1-2 morcovi
  • 1 felie de telina
  • 1-2 radacini patrunjel
  • 1-2 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 500 ml. iaurt
  • marar
  • ulei
Spalam bine legumele, le curatam si le taiem dupa preferinta.Punem intr-o oala de ciorba ulei,adaugam legumele si le calim putin.Dupa ce le-am calit(4-5 minute) punem apa cit sa acopere legumele si le lasam sa fiarba circa 15-20 minute,dupa care punem iaurtul si mai lasam vreo 5 minute la fiert.Stingem focul si punem mararul taiat marunt.POFTA BUNA! 




joi, 18 august 2011

TORT CU MAUSSE DE PIERSICI SI CIOCOLATA

Ingrediente blat:

  • 9 oua mari
  • 20 gr. cacao
  • 4 linguri ulei
  • 100 gr. nuca macinata
  • 225 gr. faina
  • 200 gr. zahar
  • 60 gr. budinca de ciocolata(un plic si jumatate)
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
Prima data separam ouale,iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam treptat  zaharul si uleiul.Faina,cacaoa,budinca de ciocolata si praful de copt se pun toate la un loc,se amesteca bine si le punem peste compozitia de oua.Amestecamusor pina la inglobare si punem compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 28 cm. tapetata cu hirtie de copt.
Se coace la foc potrivit in cuptorul incins in prealabil 30-35 minute.Facem testul scobitorii. 
Blatul racit se taie in trei pe orizontala.

Mausse de piersici:
  • 4-5 piersici
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 200 ml. frisca lichida
  • 1 plic de gelatina
Gelatina se hidrateaza in 2-3 linguri de apa rece.
Ciocolata si frisca se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se da deoparte si se lasa la racit,dupa care o punem la frigider pentru 2-3 ore.Piersicile le curatam de coaja si le facem piure.Dupa ce s-a racit ciocolata o batem bine cu mixerul pina devine cremoasa,adaugam piureul de piersici si gelatina( pe care o punem citeva secunde la microunde).

Mausse de ciocolata:
  • 300 gr. ciocolata neagra
  • 300 ml. frisca lichida
Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida si se lasa pina se topeste ciocolata,dupa care se lasa la racit si se pune la frigider pentru 2-3 ore.Se scoate de la frigider si se mixeaza pina devine ca o crema.

Pentru insiropat am folosit 450 ml. apa,zahar dupa gust si 4 plicuri de cappuccino de rom.
Glazura:150 gr. ciocolata neagra+150 ml. frisca lichida topite pe baie de aburi.Marginile tortului le-am tapetat cu nuca macinata.
POFTA BUNA! 




luni, 8 august 2011

TORT CU MAUSSE DE CAPSUNI SI CIOCOLATA



Ingrediente blat:
  • 9 oua
  • 60 gr. budinca de ciocolata(un plic si jumatate)
  • 150 gr. faina
  • 100 gr. nuca macinata
  • 200 gr. zahar
  • 30 gr. cacao
  • 5 linguri ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  •  un praf de sare
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si uleiul.Faina se amesteca cu praful de copt,cacaoa,budinca de ciocolata,nuca si se pune peste compozitia de mai sus.Se pune compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 28 cm. si se da la cuptor pentru 30-35 minute.Se face testul cu scobitoarea.Dupa racire am taiat blatul in doua.



Mausse de ciocolata:
  • 300 gr. ciocolata neagra
  • 250 gr. frisca lichida
Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi pina se topeste ciocolata,iar dupa aceea se raceste si se da la frigider 3-4 ore.Se scoate de la frigider si se bate bine cu mixerul.



Mausse de capsuni:

  • 200 gr. ciocolata alba
  • 200 gr. frisca lichida
  • 300 gr. capsuni
  • 1 plic de gelatina
  • 3-4 linguri de zahar
Se pune zaharul peste capsuni si se lasa asa pina isi lasa un pic de sirop.In siropul lasat de capsuni se pune gelatina la hidratat.Ciocolata se pune pe baie de aburi impreuna cu frisca ,pina se topeste ciocolata.Se lasa ciocolata la racit,iar dupa aceea se bate bine cu mixerul(procedam ca la mausseul de ciocolata neagra).Adaugam peste ciocolata capsunile zdrobite(eu le-am zdrobit cu furculita ca sa ramina frucyele mai mari)si gelatina topita citeva secunde la microunde.

Pentru insiropat  am folosit capuccino de ciocolata.

Asamblare:blat,mausse de ciocolata,mausse de capsuni,blat.
Deasupra am facui glazura din 150 gr. ciocolata si 150 gr. frisca.Le-am topit pe aburi,iar cind s-a mai racit am pus-o peste tort.Marginile le-am imbracat in frisca batuta.POFTA BUNA! 








sâmbătă, 6 august 2011

INGHETATA CU NESS

Iubitorilor de cafea si nu numai cu sigurata le va placea aceasta inghetata.Este foarte buna si racoritoare.
Ingrediente:
  • 300 ml. lapte condensat( 1 cutie)
  • 250 ml. frisca
  • 300 ml. iaurt natural
  • zahar dupa gust
  • 2-3 linguri ness
  • 1 pliculet de zahar vanilat
Se bate frisca cu mixerul,se adauga laptele condensat,iaurtul amestecat cu zaharul si vanilia,iar la urma nessul.Punem intr-o caserola de plastic si dam la congelator.(ideal ar fi peste noapte).POFTA BUNA! 


BROCOLI CU MAIONEZA

Ingrediente:
 Brocoli se tine 10-15 minute in apa rece.Se lasa la scurs,iar asa crud il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.Tulpina o curatam de partea atoasa si o dam si pe ea pe razatoare.Se pipereaza dupa gust si se pune maioneza light.Amestecam si punem la frigider pina in momentul servirii.ATENTIE!Nu punem sare numai in momentul servirii.POFTA BUNA!