Pagini

duminică, 24 ianuarie 2010

CIORBA DE PUI

Ingrediente:
  • carne de pui
  • 100 gr. telina
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastrinac
  • 2-3 ardei grasi rosii (eu am pus de la lada)
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. orez
  • patrunjel verde
  • sare
  • smintina
Se spala carnea de pui si se pune la foc in apa clocotita.Din cind in cind se ia spuma de deasupra.Intre timp curatam zarzavatul si il taiem.Morcovii ii calim separat in 2 linguri ulei.


Cind carnea este pe jumatate fiarta punem in oala si zarzavatul.Orezul se fierbe separat,se strecoara zeama de pe el si se adauga in ciorba cind aceasta e aproape gata.Ciorba se poate acri dupa preferinta:bors,bors magic,sare de lamiie.Frecam cele doua galbenuse cu smintina si le punem in oala numai dupa ce zarzavatul este fiert.Mai lasam sa dea 1 clocot si stingem focul.Deasupra se presara patrunjel verde tocat fin.POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu