Pagini

joi, 12 ianuarie 2012

FURSECURI CU LAMIIE



Ingrediente:
  • 300 gr. faina
  • 50 gr. zahar pudra
  • 90 gr. unt
  • 90 gr. untura
  • 1 galbenus de ou
  • zeama si coaja de la o lamiie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
Se mixeaza bine untul,untura,galbenusul,zaharul si zaharul vanilat.Se adauga coaja si zeama de la lamiie,mai mixam putin dupa care punem faina amestecata cu praful de copt.Aluatul il punem la rece in folie alimentara pentru 30 minute.Din aluat se intinde o foaie groasa de 0,5 cm. care se decupeaza cu ce forme dorim.Se pun in tava pe hirtie de copt si se coc aproximativ 10-12 minute in cuptorul incalzit dinainte.Le pudram cu zahar pudra sau le ungem cu glazura de ciocolata.


Glazura de ciocolata am facut-o din 200 gr. ciocolata alba si 75-80 ml. frisca lichida topite pe baie de aburi.Am intins ciocolata cu pensula pe fursecuri,iar deasupra am pus ornamente.Pentru culoare in ciocolata alba am pus un strop de colorant galben,iar pentru culoarea verde in ciocolata colorata cu galben am pus un pic de colorant albastru.POFTA BUNA!










7 comentarii: