Pagini

joi, 12 ianuarie 2012

FURSECURI CU AMONIAC

Ingrediente:
  • 300 gr. faina
  • 1 ou
  • 70 gr. unt
  • 130 gr. zahar pudra
  • 70 ml. lapte
  • 1 lingurita de amoniac
  • 1 esenta vanilie
  • un praf de sare


Pentru toping:
  • sirop rosu (visine,zmeura)
  • zahar tos
  Amoniacul il punem in laptele incalzit si amestecam bine.Intr-un castron mixam bine untul cu zaharul,esenta de vanilie,oul si praful de sare.Adaugam peste laptele si faina cernuta.Aluatul obtinut il invelim in folie alimentara si il punem la rece pentru 2 ore.Scoatem aluatul de la rece si din el modelam bilute de marimea unei nuci,pe care le punem intr-o tava cu hirtie de copt.Coacem in cuptorul incalzit incins circa 15-20 minute.

Dupa ce s-au racit le ungem cu un sirop rosu (visine,zmeura) si le tavalim prin zahar tos.POFTA BUNA!




Un comentariu: