Pagini

luni, 19 decembrie 2011

BRIOSE CU PERE SI CIOCOLATA

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani de faina
  • esenta de vanilie
  • 1 para mare sau 2 mai mici
  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • fulgi de migdale
 
Se sparg ouale intrergi intr-un castron, se adauga zaharul si se mixeaza putin.Adaugam uleiul,laptele,aromele si faina amestecata cu praful de copt.Perele se curata de coaja si de casuta cu simburi le taiem cubulete si le punem peste aluat impreuna cu ciocolata taiata bucati.Punem aluatul in formele de briose  si dam la cuptorul incins dinainte pentru circa 30  minute.(facem testul cu scobitoarea).POFTA BUNA!







duminică, 18 decembrie 2011

BRIOSE CU CAFEA SI NUCI

De cind am descoperit reteta de chec economic pe blogul Laurei nu am mai incercat alte retete nici de chec,dar nici de briose.Este o reteta simpla si deosebit de gustoasa.Iar dupa cum spunea si Laura ,daca adaugam unul sau doua ingrediente in plus putem face niste briose sau chec cu ce aroma dorim.
Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura de ness
  • 100 gr. nuci prajite 
Se face compozitia ca la checul economic,iar la final se pune nessul si nuca.Se pune aluatul in forme de briose si se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 30 minute(aicea depinde si de cuptor oricum stati cu ochii pe ele).POFTA BUNA! 






miercuri, 14 decembrie 2011

PIZZA CU SALAM

Ingrediente aluat:
  • 1 kg. faina
  • 50 gr. drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 1/2 lingurita sare 
  • apa calduta 
  • 75-100 ml. ulei de masline
Pentru inceput facem maiaua din drojdie,zahar si o cana de apa calduta.Punem faina intr-un vas,adaugam maiaua,sarea si incepem sa framintam cu apa calduta pina obtinem un aluat elastic dupa care punem uleiul si mai framintam pina intra uleiul in aluat.Acoperim aluatul cu un servet curat si il lasam la dospit la loc cald pentru 30 minute.


Pentru pus deasupra:

  • salam felii
  • ciuperci proaspete taiate felii sau din conserva
  • cascaval ras
  • masline
  • suc de rosii
  • busuioc uscat
Se imparte aluatul in 4 bucati,se intinde cu mina in tava unsa cu ulei in forma rotunda.peste aluat punem 2-3 linguri suc de rosii,presaram busuioc uscat,punem salamul,sunca,ciupercile,maslinele si dam tava la cuptor la foc potrivit.Este gata cind incepe sa se aureasca pe margini.Inainte de a fi gata cu  scoatem tava din cuptor, presaram cascaval deasupra si mai dam tava la cuptor pentru 5 minute.Se scoate,se portioneaza si se serveste cu mare pofta.Dupa dorinta putem servi cu ketchap si ulei de masline aromatizat.POFTA BUNA!
   





marți, 13 decembrie 2011

WAFE

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 4-5 linguri de zahar
  • 100 ml. lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr. unt
  • faina cit sa iasa un aluat gros ca smintina
Se bat ouale,untul,zaharul si vanilia cu mixerul.Se adauga laptele,faina,praful de copt si se bate in continuare cu mixerul pina se incorporeaza faina.Lasam compozitia la odihnit 10 minute.Incingem aparatul si coacem wafele.Se pot servi cu dulceata,fructe proaspete,ciocolata sau ca atare doar pudrate cu putin zahar pudra.POFTA BUNA!