Pagini

miercuri, 14 decembrie 2011

PIZZA CU SALAM

Ingrediente aluat:
  • 1 kg. faina
  • 50 gr. drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 1/2 lingurita sare 
  • apa calduta 
  • 75-100 ml. ulei de masline
Pentru inceput facem maiaua din drojdie,zahar si o cana de apa calduta.Punem faina intr-un vas,adaugam maiaua,sarea si incepem sa framintam cu apa calduta pina obtinem un aluat elastic dupa care punem uleiul si mai framintam pina intra uleiul in aluat.Acoperim aluatul cu un servet curat si il lasam la dospit la loc cald pentru 30 minute.


Pentru pus deasupra:

  • salam felii
  • ciuperci proaspete taiate felii sau din conserva
  • cascaval ras
  • masline
  • suc de rosii
  • busuioc uscat
Se imparte aluatul in 4 bucati,se intinde cu mina in tava unsa cu ulei in forma rotunda.peste aluat punem 2-3 linguri suc de rosii,presaram busuioc uscat,punem salamul,sunca,ciupercile,maslinele si dam tava la cuptor la foc potrivit.Este gata cind incepe sa se aureasca pe margini.Inainte de a fi gata cu  scoatem tava din cuptor, presaram cascaval deasupra si mai dam tava la cuptor pentru 5 minute.Se scoate,se portioneaza si se serveste cu mare pofta.Dupa dorinta putem servi cu ketchap si ulei de masline aromatizat.POFTA BUNA!
   





3 comentarii: