Pagini

joi, 14 aprilie 2011

FRIGARUI DIN PIEPT DE PUI

 Ingrediente:
  • piept de pui
  • slanina afumata cu putina carne pe ea sau bacon,kaiser
  • zeama de lamiie
  • 1-2 lingurita de miere
  • boiade ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • piper
  • sare
  • 1-2 linguri ulei de masline 
Din zeama de lamiie,uleiul de masline,miere,sare piper,boiaua dulce si iute se amesteca toate la un loc intr-un bol.Pieptul de pui il spalam,il taiem cubulete si il punem peste marinata de mai sus.Acoperim si lasam totul la frigider peste noapte.Slaninuta o taiem fisii subtiri si asamblam pieptul de pui alternind cu slaninuta pe betele de frigarui(care in prealabil le-am tinut 1 ora in apa rece pentru a nu se arde pe gratar).POFTA BUNA!


duminică, 10 aprilie 2011

GRIS CU LAPTE SI SIROP CARAMEL


 Foarte bun acest desert.Incercati-l si nu veti regreta.In plus este foarte usor de facut.Punem intr-o oala pe foc 1 litru de lapte , un pahar cu gris(paharul sa aiba gramajul de 100 ml.),zahar dupa gust,zahar vanilat si un praf de sare.Separat intr-o craticioara punem la caramelizat 3-4 linguri de zahar.Atentie!Nu lasati zaharul sa se faca prea maro deoarece devine amar. Zaharul caramelizat il punem intr-o tava de chec si imbracam peretii acesteia cu el.Dupa ce a fiert grisul il punem in tava cu zaharul caramel si lasam pina se raceste.Se rastoarna pe un platou si se serveste.POFTA BUNA!

TARTA CU FRUCTE

 O reteta foarte simpla si rapida.
Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
Se separa ouale.Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,  zaharul si zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile,uleiul si la urma faina amestecata cu praful de copt.Cind punem faina nu mai batem cu mixerul ci amestecam cu lingura de lemn de jos in sus.Punem aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.Dam la cuptorul incalzit in prealabil pina devine aurie deasupra.

Crema: 1 budinca de vanilie preparata conform instructiunilor de pe pachet.Punem budinca peste blatul racit,iar deasupra punem ce fructe dorim.POFTA BUNA! 



joi, 7 aprilie 2011

TOCHITURA CU CARNE DE PUI

 Pentru aceasta reteta am facut o mamaliguta pripita din:
  • 500 gr. faina de malai
  • 1,500 litri de apa
  • sare
Punem apa la fiert cu sare.Cind da in clocot se reduce focul la mic si se pune faina de malai in ploaie amestecind continuu cu telul.Dupa ce a fiert stingem focul si pregatim din ea o mamaliguta cu brinza in felul urmator:
Intr-o tigaie sau vas care merge la cuptor punem citeva bucatele cu unt,un strat de mamaliga,brinza si repetam operatiunea in functie de cite straturi dorim.Ultimul strat trebuie sa fie de brinza.Mai punem citeva bucatele de unt si dam la cuptor pentru citeva minute.

Se prajeste cite un copanel de pui de persoana si  un ou ochi.Se pune mamaliguta cu brinza in farfurie,un copanel,un ou ochi si smintina deasupra.POFTA BUNA!




marți, 5 aprilie 2011

TRANDAFIRI CU NUCA DE COCOS

 Sint foarte bune aceste fursecuri.Ti se topesc in gura.Imi pare rau ca nu am poze mai detaliate,deoarece este una dintre retetele de prajituri facute pentru botez(de aceea nu am avut timp pentru mai multe poze).Pentru ele avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 gr. faina
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr. margarina(unt)
  • 100 gr. untura
  • 10 gr. drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 50 ml. lapte
Din toate aceste ingrediente se face un aluat,pe care il invelim in folie alimentara si il punem la frigider pentru 30 minute.Scoatem aluatul si il impartim in 6 bucati.
Pentru umplutura pregatim o bezea:
  • 4 albusuri
  • 300 gr. zahar
  • 100 gr. nuca de cocos
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, iar la urma inglobam nuca de cocos.

Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul mai mult pe lungime decit pe latime.Punem peste aluat 2-3 linguri bezea si rulam.Feliem ruloul obtinut cu o ata mai tare sau cum am facut eu cu sirma de la taietorul de tort.Feliile trebuie sa fie de latimea unui deget.Le punem invers in tava pe hirtie de copt si le dam la cuptorul incalzit dinainte pina incep sa se rumeneasca.Dupa ce s-au racit se dau prin zahar pudra.POFTA BUNA!

duminică, 3 aprilie 2011

FICAT DE PUI PANE

 Foarte bun ficatul facut in felul acesta.Mie imi place mai mult ca si prajit.Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
  • ficat de pui
  • oua
  • faina alba
  • pesmet
  • piper
  • ulei pentru prajit 
Se spala bine ficatul, se lasa la scurs ,iar dupa aceea il piperam.Apoi il dam prin faina,ou batut si pesmet.Prajim ficatul pe ambele parti pina se rumeneste.Il scoatem pe hirtie absorbanta pentru a se scurge surplusul de ulei.(ATENTIE! nu se pune sare decit in momentul servirii,deoarece se intaresc)POFTA BUNA!