Pagini

marți, 29 iunie 2010

SARATELE FRAGEDE

Ingrediente:
  • 1 kg. faina
  • 200 gr. untura
  • 250 gr. margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 3 lingurite de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de smintina
  • 100 ml. lapte
  • drojdie cit o nuca mai mare
  • susan,mac
Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Faina se amesteca bine cu untura si margarina,pina se obtine un aluat sfarimicios.Se adauga galbenusurile frecate cu sare,drojdia inmuiata in lapte,smintina si se framinta un aluat care se intinde pe planseta de lucru,se unge cu oul batut,se presara susan sau mac si se rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici.Se taie aluatul bastonase,se pun in tava pe hirtie de copt si se coc la foc tare 20-25 minute.POFTA BUNA!



2 comentarii:

  1. Lili,ti-au ieșit tare grozave!
    Reteta asta o am si eu,dar ratacita pe undeva!O voi folosi cind fac de la tine OK?

    RăspundețiȘtergere
  2. de obicei de sarbatori pe langa prajituri merge si ceva sarat si atunci fac saratelele astea sau haiose cu telemea,mi-ai facut pofta si afara sunt 35 de grade cum sa coc in cuptor?

    RăspundețiȘtergere