Pagini

marți, 15 iunie 2010

CORNULETE FRAGEDE




Cred ca multe dintre voi aveti deja aceasta reteta,pentru ca eu o am de 17 ani.Sint foarte bune,fragede de ti se topesc in gura si se pot pastra chiar si o luna de zile intr-o cutie de metal inchisa ermetic.Pentru aluat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 gr. faina alba
  • 3 galbenusuri
  • 250 gr. untura
  • 200 gr. de smintina
  • putina sare
Faina se freaca bine cu untura.Adaugam galbenusurile frecate cu putina,smintina si framintam un aluat,pe care il lasam la odihnit 20-30 minute.Rupem din aluat cite o bucatica pe care o intindem cu sucitorul pe masa de lucru in forma de cerc.Taiem cercul obtinut in 8 cu ajutorul unui cutit sau pinten,iar la capatul cel lat punem umplutura,care poate sa fie:rahat,dulceata amestecata cu nuca macinata,fructe confiate,magiun de prune....Rulam de la exterior spre interior,le punem in tava pe hirtie de copt si le dam la cuptor pentru 20-25 minute(pina se rumenesc putin la capete).Calde le dam prin zahar pudra vanilat.POFTA BUNA!





3 comentarii:

  1. Se vede ca sant fragede,i-mi vine sa bag mana prin ecran sa-ti fur un cornulet.Ti-au iesit de minune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lili, aluatul trebuie sa-l las in frigider sau afara la odihna? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelenta reteta! Am incercat-o si eu azi si mi-au iesit 2 tavi. Multumesc pentru postare!

    RăspundețiȘtergere