Pagini

luni, 5 aprilie 2010

DROB DE MIEL- PASTE 2010


Avem nevoie de:
  • maruntaie de miel
  • 5 oua crude
  • 4 oua fierte
  • ceapa verde
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • prapure
Prima data incepem cu maruntaiele.Rinichii ii taiem in doua,inima la fel si plaminii.Le spalam bine in mai multe ape si le lasam in apa rece vreo doua ore,dupa care le punem la fiert in apa cu sare.Din cind in cind luam spuma care se formeaza si mestecam in oala deoarece ficatul fiind mai greu se lasa la fund si se poate prinde de oala.Prapurele il tinem in apa rece pina la folosire.Intre timp spalam verdeata si o tocam marunt,cu cit este mai multa cu atit mai bun iasa drobul.Organele dupa ce s-au fiert se scot intr-o strecuratoare si se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se dau prin masina de tocat carne sau se toaca marunt cu cutitul.Intr-un castron mare se pun verdeata tocata,maruntaiele date prin masina sau tocate,sare,piper si ouale crude batute separat.Asezam prapurele intr-o tava,punem jumatate din compozitie,asezam ouale fierte si curatate de coaja de-a lungul tavii,punem restul de compozitie,nivelam putin si acoperim cu prapurul.Dam tava la cuptor si il lasam pina prinde o crusta frumoasa deasupra.Se lasa la racit in tava.POFTA BUNA!



3 comentarii:

  1. Grozav mai arata acest drob! Ca si alte bunatati, sunt sigura. Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Invierea Domnului sa va aduca armonie in casa si in gand, impacare si regasirea intelepciunii in sanul familiei. Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hristos a inviat!
    Arata minunat drobul tau si tare bune sunt retetele tale!!!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere