Pagini

miercuri, 13 ianuarie 2010

PRAJITURA CU MERE

Aluat:
  • 500 gr. faina
  • 1 margarina sau 2 linguri mari de untura
  • 1 ou
  • drojdie cit o nuca
  • 200 gr. lapte
  • 2 linguri de zahar
  • putina sare
  • coaja de lamiie
Drojdia si zaharul se pun in laptele caldut.Faina se amesteca cu margarina sau untura,se pun celelalte ingrediente si se framinta un aluat.Se lasa 15-20 de minute sa se odihneasca si se imparte in doua.Se intinde o foaie se pune in tava ,peste se presara putin pesmet sau gris, punem umplutura de mere si cea dea 2 foaie peste. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.
UMPLUTURA:
  • 1,500 gr. mere
  • zahar(dupa gust)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
Merele se curata de coaja,se dau pe razatoarea cu ochuri mari si se pun la calit cu zaharul si zaharul vanilat.La sfirsit( cind merele s-au calit )se adauga scortisoara.Se lasa la racit si dupa ce sint reci se pun intre foi.POFTA BUNA!

2 comentarii:

  1. wow... cat de bine arata... si ce frumos aranjata... buna de notat reteta. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc...si ma bucur ca iti place reteta.Te pup!

    RăspundețiȘtergere