Pagini

luni, 22 septembrie 2014

DULCEATA DE ARDEI IUTI


O dulceata foarte gustoasa,care merge bine linga orice fel de carne.Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 kg. ardei iuti(de preferinta rosii)
1 kg. zahar
1 litru otet (eu am pus otet de mere)

Ardeii se spala si se curata de cotoare si seminte.La curatatul ardeilor folosim manusi chirurgicale.Ardeii curatati ii tocam la blender pina devin pasta.Intr-o oala punem zaharul si otetul la fiert.Lasam sa fiarba pina se topeste zaharul,dupa care adaugam pasta de ardei si mai lasam sa fiarba(mestecind din cind in cind) intre 30 si 60 minute (depinde de cit de groasa dorim dulceata).Dulceata fierbinte se pune in borcane sterilizate si se capseaza.Dupa ce am capsat borcanele le intoarcem cu fundul in sus pentru 10-15 minute pentru a se vida.Se eticheteaza borcanele si se depoziteaza in camara.POFTA BUNA!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu