Pagini

miercuri, 10 octombrie 2012

TORT CAUCAZIAN

 
 In perioada 20 august – 31 octombrie Dr. Oetker demarează Campania națională “Îmbogățește aromele toamnei!”si ne invita sa "prajiturim" folosindu-ne de esentele aromate, parfumate care acum se gasesc  în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.
Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.
Dr. Oetker îți oferă șansa de a câștiga o bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție, trimițând numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poți astfel câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.
Nu uita să  intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.
 Ingrediente:
Pentru blat:


4 ouă,
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilat Dr. Oetker,
100 g făină,
10 g Cacao Dr. Oetker,
2 linguri ulei,
2 lingurițe Esență de portocale
Dr. Oetker.


Pentru decor:


5 felii ananas (doar fructe din compot),
câteva felii de căpşune,
300 g fructe de pădure amestecate.


Pentru compoziţie:


2 plicuri Foi de gelatină Dr. Oetker,
sucul de la o lămâie,
500 ml iaurt,
100 g zahăr pudră,
2 plicuri Zahăr
vanilat Bourbon Dr. Oetker,
500 ml smântână dulce.


Pentru glazură:


½ plic Tort gelee
transparent Dr. Oetker.



 Pasul 1 Se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă făina cu
cacao, se încorporează în spumă de ouă și se amestecă ușor cu uleiul și
esența de portocale. Compoziţia se toarnă într-o formă cu inel detașabil
acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform.
Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Cuptor electric: 180 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 200 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 4 (preîncălzit)
Timp de coacere: cca. 20 de minute
Pasul 2 Pentru compoziţie se aşază inelul formei pe celofan. Se aşază ananasul şi
căpşunele şi se adaugă fructele de pădure.
Pasul 3 Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte cu
sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul, zahărul pudră şi zahărul vanilat şi
se adaugă gelatina. Se bate smântâna şi se amestecă uşor în compoziția
de mai sus. Se toarnă încet compoziţia peste fructe şi se întinde uniform.
Blatul răcit se însiropează cu compot de ananas și se pune peste
compoziția de mai sus. Se acoperă cu partea de jos a formei şi se dă la
rece timp de 3 ore.
Pasul 4 Se întoarce tortul cu grijă. Se îndepărtează uşor celofanul şi marginea
formei. Se prepară jeleul conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa tortului. Se dă la rece până la servire.


A rezultat un tort racoros si foarte gustos, cu un blat pufos de cacao cu o usoara aroma de portocale si o crema fina acoperita cu fructe delicioase. 

 In final vreau sa-i multumesc lui Liana Toma si lui Roxana Lupu pentru increderea acordata si pentru invitatia de a participa la aceasta provocare lansata de Dr. Oetker.
POFTA BUNA!













joi, 2 august 2012

BRIOSE CU BANANE


Ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani de faina
  • esenta de vanilie
  • 2-3 banane
 
Se sparg ouale intrergi intr-un castron, se adauga zaharul si se mixeaza putin.Adaugam uleiul,laptele,aromele si faina amestecata cu praful de copt.Bananele le zdrobim putin cu furculita si le adaugam la aluat.Punem aluatul in formele de briose  si dam la cuptorul incins dinainte pentru circa 30  minute.(facem testul cu scobitoarea).POFTA BUNA!







sâmbătă, 21 iulie 2012

DESERT CU PIERSICI CARAMELIZATE


Foarte bun acest desert.Pentru el avem nevoie de:
  • muffins
  • inghetata
  • piersici caramelizate
Pentru muffins am folosit reteta de la checul economic Laura la care am mai adaugat 100 gr. nuca de cocos.Reteta muffins:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 100 gr. nuca de cocos
Se foloseste acelasi tip de cana la toate ingredientele.Totul decurge foarte repede si anume:
 Se sparg ouale intrergi intr-un castron, se adauga zaharul si se mixeaza putin.Adaugam uleiul,laptele,aromele si faina amestecata cu praful de copt.La urma punem nuca de cocos,mestecam, punem aluatul in formele de muffins si coacem la foc potrivit pina devin putin rumene.

Pentru piersicile caramelizate se pun 3-4 linguri de zahar intr-o tigaie la caramelizat.Cind zaharul incepe sa prinda o culoare auriu inchis adaugam 3-4 piersici curatate de coaja si taiate felii sau cubulete.
Eu am avut inghetata de capsuni dar se poate folosi orice fel de inghetata.
POFTA BUNA!




vineri, 20 iulie 2012

PRAJITURA CU BILUTE DE BRINZA

Aceasta prajitura este preluata de pe blogul lui Nati.

Ingredientele sint pentru o forma rotunda de tort cu diam. de 26 cm.

Bilute de branza si cocos:
- 250 g. branza dulce
- 50 g. nuca de cocos rasa
- 50 g. zahar
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de amidon (rase)

Blat de ciocolata:
- 4 oua
- 60 g. zahar
- 50 g. ciocolata topita
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao (rase)
- un praf de sare
- jumatate de lingurita praf de copt

Glazura:
- 100 ml. lapte
- 50 g. zahar
- 50 g. unt
- 100 g. ciocolata
Pentru bilute amestecam toate ingredientele,apoi cu mina umezita formam bilute pe care le punem in tava pe hirtie de copt.

Pentru blat se bat albusele spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si batem in continuare.La albuse adaugam galbenusele,ciocolata topita,vanilia si la urma ingredientele uscate(faina,amidonul,cacaoa si praful de copt).Se toarna aluatul obtinut in tava peste bilutele de brinza si se da la cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute.

Pentru glazura se pun pe foc laptele,untul,zaharul si se fierb citeva minute pina se ingroasa.Se adauga ciocolata ,se amesteca rapid pina aceasta se topeste si se toarna peste prajitura calduta.Se taie cind prajitura s-a racit.POFTA BUNA!

 








BAGHETA UMPLUTA


Pentru aceasta reteta avem nevoie de :
  • 1 bagheta
  • salam
  • ciuperci
  • oua fierte
  • cascaval
  • unt
  • ketchap
Pentru inceput curatam ciupercile,le taiem felii si le calim in putin unt.Taiem bagheta in doua pe lungime ungem cu putin unt,punem salam taiat felii,felii de oua fierte,ciuperci,cascaval ras si dam pentru 5-10 minute la cuptor pina incepe cascavalul sa se topeasca.Scoatem baghetele de la cuptor si le servim cu ketchap.Nu am dat cantitati deoarece fiecare pune cit doreste.POFTA BUNA!






joi, 19 iulie 2012

COLTUNASI CU CARNE

Ingrediente aluat:
  • 500 gr. faina
  • 2-3 oua
  • 2-3 linguri apa
  • 1/2 lingurita sare
Din ingredientele de mai sus se framinta o coca elastica.

Ingrediente umplutura:
  • 500 gr. carne tocata
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita de ghimbir
  • un praf de nucsoara macinata
  • 2-3 linguri ulei
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei.Se adauga carnea tocata si condimentele si se lasa pe foc pina scade zeama lasata de carne,dupa care se lasa la racit.
Intindem aluatul pe masa de lucru,iar pe jumatate din foaie punem cite o lingurita de umplutura din loc in loc.Pensulam cu apa printre gramajoarele de carne si acoperim cu restul de aluat.Presam bine pe linga carne sa iasa aerul si taiem cu rotita.
Fierbem coltunasii in apa cu sare,ii scoatem pe un platou ii stropim ci unt si ii servim calzi cu smintina deasupra.POFTA BUNA!





TORT DIPLOMAT CU IAURT SI CAPSUNI

Da stiu sezonul capsunilor a trecut,dar cum eu sint in urma cu postarile am zis sa-l postez deoarece merge cu orice fel de fructe.
Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 50 ml. apa
  • 200 gr. zahar
  • 160 gr. faina
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • un praf de sare
Se separa ouale,iar albusele le batem spuma cu un praf de sare,punem zaharul si apa treptat si batem in continuare pina aceasta se topeste dupa care adaugam galbenusele si mai batem putin.Adaugam faina amestecata cu praful de budinca si mestecam usor cu o spatula.Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 28 cm. captusita cu hirtie de copt si se coace la foc potrivit 20-25 minute(depinde de cuptor).Eu pun hirtie de copt doar la fundul formei.

Pentru crema:
  • 400 ml. frisca lichida
  • 400 ml. iaurt simplu sau cu fructe(depinde ce fructe folositi-ex.daca folositi capsuni puteti pune iaurt de capsuni)
  • 2 plicuri gelatina
  • esenta de vanilie
  • zahar dupa gust
  • capsuni sau orice fel de fructe doriti
Pentru insiropat eu la blaturile cu cacao folosesc cappucino de ciocolata.
 Gelatina o punem la hidratat in 100 ml. apa.In iaurt punem zaharul atit cit vrem de dulce.
Se bate frisca,se adauga iaurtul,esenta de vanilie si gelatina hidratata si topita la baie de aburi sau microunde.Atentie gelatina nu trebuie sa fiarba deoarece isi pierde proprietatile.
Blatul de tort racit il taiem in doua.Punem o parte de blat pe un platou,punem inelul detasabil de la forma de tort, il insiropam,punem jumatate din crema,punem fructele,restul de crema si dam la rece pentru 10-15 minute pina crema prinde o pojghita deasupra dupa care punem si cealalta parte de blat,o insiropam si pe aceasta si lasam la rece citeva ore bune(sau peste noapte).Scoatem inelul detasabil de pe tort si il ornam dupa preferinta.Fiind facut pentru noi am pus repede pe el o glazura de ciocolata din 100 gr.ciocolata amaruie si 200 ml. frisca lichida topite pe baie de aburi.POFTA BUNA!