Pagini

joi, 19 iulie 2012

COLTUNASI CU CARNE

Ingrediente aluat:
  • 500 gr. faina
  • 2-3 oua
  • 2-3 linguri apa
  • 1/2 lingurita sare
Din ingredientele de mai sus se framinta o coca elastica.

Ingrediente umplutura:
  • 500 gr. carne tocata
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita de ghimbir
  • un praf de nucsoara macinata
  • 2-3 linguri ulei
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei.Se adauga carnea tocata si condimentele si se lasa pe foc pina scade zeama lasata de carne,dupa care se lasa la racit.
Intindem aluatul pe masa de lucru,iar pe jumatate din foaie punem cite o lingurita de umplutura din loc in loc.Pensulam cu apa printre gramajoarele de carne si acoperim cu restul de aluat.Presam bine pe linga carne sa iasa aerul si taiem cu rotita.
Fierbem coltunasii in apa cu sare,ii scoatem pe un platou ii stropim ci unt si ii servim calzi cu smintina deasupra.POFTA BUNA!





Un comentariu: