Pagini

joi, 19 iulie 2012

CIORBA DE CONOPIDA

Pentru aceasta ciorba avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • aripi si spate de pui
  • 1 conopida
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1/2 bucata telina
  • 1 ceapa
  • citeva fire de leustean si patrunjel verde
  • 1 galbenus de ou
  • 200 gr. smintina
  • zeama de lamiie (optional)
  • 2-3 linguri ulei
Intr-o oala se pun 3 litri de apa in care se pune la fiert carnea de pui.Intre timp se curata zarzavatul,se taie cubulete si se inabusa in ulei.Dupa ce am luat spuma care s-a format de la carnea de pui adaugam zarzavatul inabusit si lasam sa fiarba (25-30 minute),dupa care adaugam conopida desfacuta buchetele si spalata sub jet de apa.Din momentul in care am pus conopida mai lasam sa fiarba 10 minute.Intre timp desfacem galbenusele cu smintina intr-un castron adaugind si putina zeama dupa care turnam compozitia in oala.Stingem focul si presaram deasupra verdeata tocata.Cui ii place poate acri ciorba cu zeama de lamiie.POFTA BUNA!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu