Pagini

luni, 16 aprilie 2012

UNT DE ARAHIDE

 
 Fie ca bucuriaInvierii Domnului sa va aduca in suflet liniste,pace si fericirea de a petrece aceste clipe magice cu cei dragi.HRISTOS A INVIAT!

Se face foarte rapid,iar gustul nu se compara cu cel din comert(este mult mai bun).Pentru prepararea untului de arahide avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 300 gr.arahide crude fara pielita
  •  3-4 linguri miere
  • esenta de vanilie dupa gust
  • un praf sare de mare
  • apa rece
Se pun arahidele intr-o tava si se dau la cuptor aproximativ 20 minute pina se auresc putin,iar din 5 in 5 minute scoatem tava si le intoarcem cu o paleta.Aveti grija sa nu se arda,deoarece devin amarui.Dupa ce s-au aurit se scot din tava pe un prosop si se lasa la racit.Arahidele reci le punem in robotul de bucatarie sau blender,impreuna cu mierea,praful de sare,vanilia si citeva linguri de apa.Incepem sa mixam,adaugind apa rece pina obtinem consistenta dorita.
Reteta am gasit-o pe net la mai multe persoane,iar eu am modificat-o putin dupa gustul meu.POFTA BUNA! 




Un comentariu: