Pagini

duminică, 20 noiembrie 2011

ESPRESSO CLINKER

Ingrediente:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura de ness 
  • 3 linguri miere (60 gr.)
  • 2 oua
  • 200 gr. faina
  • 100 gr. zahar  pudra
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 gr. zahar pudra pentru tavalit
Se pune ciocolata si uleiul la topit.Cind s-a topit se da putin deoparte (citeva minute),iar dupa aceea se adauga nessul,zaharul,mierea,zaharul vanilat,ouale si se amesteca energic pina devine o pasta viscoasa.Intr-un castron se pune faina,cacaoa,praful de copt si sarea,se amesteca bine si punem peste compozitia de ciocolata.Se framinta bine,il invelim in folie alimentara si il punem pentru 2 ore la frigider.(Ideal ar fi sa lasam aluatul peste noapte la frigider).Scoatem aluatul din frigider,formam bilute pe care le dam prin zahar pudra,le punem in tava pe hirtie de copt si le dam la cuptorul incins dinainte pentru 10 minute.POFTA BUNA! 




3 comentarii: