Pagini

sâmbătă, 22 octombrie 2011

PASTE CU BRINZA LA CUPTOR

Ingrediente:
  • 500 gr. paste
  • 300 gr. brinza telemea
  • 2 oua
  • 3-4 linguri smintina
  • 50 gr. unt
  • 100 gr. cascaval
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-un castron radem brinza,punem ouale,smintina si amestecam bine.Turnam amestecul de oua peste paste si amestecam.Ungem o tava cu unt,punem pastele,restul de unt taiat cubulete si cascavalul ras.Dam tava la cuptor pina se rumeneste putin deasupra.POFTA BUNA!
 








vineri, 21 octombrie 2011

PROFITEROL CU INGHETATA

Un desert foarte bun,gustos care imi aduce aminte de copilarie,doar ca eu nu l-am facut cu crema ci simplu cu inghetata.
Ingrediente:
Se taie o gogosica in doua,punem o cupa mare de inghetata si sos de ciocolata din belsug. 

Sosul de ciocolata se prepara din:
                      100 gr. ciocolata cu lapte
                      100 ml. frisca lichida
se pun la foc mic pina se topeste ciocolata.Daca nu aveti frisca lichida puteti pune 50 ml. lapte.POFTA BUNA!  



vineri, 14 octombrie 2011

PLACINTA CU BRINZA



Simplu de facut si foarte gustoasa.
Ingrediente:
  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 gr. brinza dulce de vaci
  • 200 gr. brinza de vaci usor sarata(optional)
  • 2-3 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • 2-3 linguri smintina
  • zahar dupa gust
  • coaja rasa de la o lamiie
  • ulei pentru uns foile
 Intr-un castron punem brinza,ouale,zaharul,praful de budinca,smintina,vanilia,coaja de lamiie si se amesteca bine cu  furculita.Ungem o tava cu ulei,punem 3 foi de placinta unse bine cu ulei fiecara foaie,punem din compozitia de brinza,mai punem 3 foi ,iarasi brinza si tot asa pina terminam foile.
Deasupra punem 2 oua batute bine cu 2 linguri smintina si dam placinta la cuptorul incalzit dinainte.Se coace la foc potrivit pina devine aurie.POFTA BUNA!