Pagini

marți, 15 februarie 2011

BOEUF BOURGUIGNON


 Este o reteta foarte buna asemanatoare gulyasului unguresc.Pentru prepararea ei avem nevoie de:
100 gr. bacon
800-1000 gr. carne de vitel(vita)
2-3 catei de usturoi
500 gr. ceapa
2 linguri de unt
500 gr. ciuperci champignons
2-3 linguri ulei 
3-4 linguri bulion
400 ml vin rosu
250-300 ml. supa de carne
1 foaie de dafin
2 morcovi
un pic de cimbru
sare,piper
faina

Intr-o cratita groasa care merge la cuptor prajim baconul taiat fisii.Dupa ce s-a prajit il scoatem pe o farfurie.Punem in cratita uleiul si carnea taiata bucati potrivite tavalite prin faina.Prajim putin carnea,mestecind din cind in cind ca sa nu se arda.Dupa ce s-a prajit putin o scoatem din cratita si o punem intr-o farfurie .Ceapa se curata si se taie in patru,iar morcovii ii curatam si ii taiem bucati mari.In uleiul din cratita punem ceapa si morcovul la calit.Ciupercile le curatam si in alta tigaie le sotam in unt.Dupa ce s-a rumenit putin ceapa cu morcovul punem carnea,baconul,ciupercile,vinul,supa de carne,bulionul,foaia de dafin,cimbru,sare, piper dupa gust si se da cratita la cuptor timp de 11/2-2 ore.Servim ca atare sau cu taitei lati.


Un comentariu: