Pagini

vineri, 3 septembrie 2010

TAITEI DE CASA

Nimic nu se compara cu taiteii facuti in casa,sint foarte buni si fff gustosi.Asadar va sfatuiesc dragele mele ca, de cite ori aveti ocazia(cind va permite timpul)sa ii preparati ca nu veti regreta.Cind am timp mai mult la dispozitie pregatesc o cantitate mare de taitei(15-20 oua),din care imi fac taitei lati,dar si subtiri(pt.supa)pe care ii usuc bine si ii depozitez in cutii de carton in camara.Pentru reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 3 oua
  • 300 gr. faina alba
  • sare
Se bat ouale ca la omleta cu putina sare,dupa care se adaugam  faina.Framintam bine cu miinile pina obtinem un aluat elastic bun de intins.Se pune faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitoarea pina obtinem o foaie fffff subtire,care se lasa la uscat,dupa care se ruleaza si se taie cu un cutit bine ascutit taitei lati sau subtiri.Deoarece nu puteam sa intind foaia asa de subtire,mi-am cumparat o masina de taitei cu care si intind aluatul,dar il si tai.Nu-mi ramine decit sa va doresc SPOR LA TREABA SI POFTA BUNA!

Un comentariu: