Pagini

joi, 26 august 2010

LAPTE DE PASARE


 De cite ori fac acest dulce imi aminteste de copilarie( nu degeaba i se mai spune si "dulcele copilariei").Reteta cred ca o stie toata lumea.Eu am modificat-o putin de tot(in loc de faina pun amidon alimentar),dar gustul este acelasi.
Ingrediente:
  • 1500 ml.  lapte
  • 6 oua mari
  • zahar dupa gust(250-300 gr.)
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura amidon alimentar
Punem 1 litru de lapte la fiert intr-o cratita larga.Intre timp separam galbenusurile de albusuri,iar albusele le batem foarte bine cu mixerul,un praf de sare si 100 gr. zahar(ca la bezele).Cind laptele a inceput sa fiarba,luam cu lingura din albusul de ou(ca la galuste)si le punem in lapte(atentie! nu punem multe deodata deoarece galustele  se mai umfla la fiert).Se fierb 1-2 minute pe o parte,dupa care le intoarcem si le mai lasam la fiert 1-2 minute si pe partea cealalta.Scoatem galustele de albus intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.Puneti un vas sub strecuratoare deoarece galustele mai lasa lapte.Tot asa procedam pina se termina albusul.Galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar,adaugam amidonul,esenta de vanilie si subtiem cu restul de lapte ramas(500 ml.)si cel in care am fiert galustele si punem pe foc mic,mestecind continu pina da intr-un clocot.Luam de pe foc si il punem la racit.Intre timp repartizam galustele de albus in boluri si punem peste ele crema de galbenuse racita.Se dau la frigider pina in momentul servirii.POFTA BUNA!



2 comentarii:

  1. arata super delicios si mie imi aminteste de copilarie,la fel il fac si eu dar fara amidon si vanilie ca-mi place gustul lui natural si galustele le fierb pe apa,apoi le pun pe crema de oua,papa

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine echilibrata reteta, mai mult lapte, mai multa crema de vanilie, care niciodata nu ajunge:).
    Multumiri fiindca impartasiti cu noi.
    Lili

    RăspundețiȘtergere