Pentru aceasta avem nevoie de 500 gr. aluat de cozonac,iar pentru umplutura urmatoarele:Se freaca brinza,smintina si ouale cu mixerul pina devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor.Din aluat oprim putin pentru a face o impletitura deasupra.Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tort detasabila unsa cu ulei.Se tapeteaza si peretii formei cu aluat.Turnam umplutura de brinza si punem restul de aluat impletit sau rasucit.Ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 50 minute la foc potrivit.POFTA BUNA!
- 1 kg. brinza dulce de vaci
- 100 gr. gris
- 4-5 oua
- 3-4 linguri de smintina
- 250 gr. zahar
- 150 gr. stafide
- 2 pliculete de zahar vanilat
- coaja rasa de lamiie si portocala
Pagini
▼
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu