Pagini

duminică, 14 martie 2010

FASOLE SCAZUTA (IAHNIE)

INGREDIENTE:
  • 1 ciolan afumat
  • 1 kg. fasole uscata cu bobul mare
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
Se spala bine ciolanul si se pune la foc cu apa cit sa il acopere.Fasolea o spalam bine si o punem la inmuiat pentru o jumatate de ora.Aruncam apa de pe fasole si o punem in alta oala sa fiarba(separat) pentru 10-15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba.O strecuram de apa si o punem in oala in care fierbe ciolanul.Ceapa o curatam ,o taiem marunt si o punem la calit in ulei impreuna cu morcovul curatat si taiat rondele.Cind ceapa a devenit sticloasa adaugam boiaua si turnam compozitia in oala cu fasole.Punem cimbrul, piper si lasam sa fiarba la foc mic.Sare nu punem decit la final, deoarece si ciolanul contine sare.POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu