Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat.Dupa ce s-a dezghetat aluatul,il desfacem,il ungem cu ketchap,punem sunca si baconul taiate cubulete,citeva rondele de praz,maslinele si cascavalul dat pe razatoare.Rulam aluatul,il taiem felii,il punem in tava pe hirtie de copt,il ungem cu ou batut,presaram seminte de susan si il dam la cuptor pina se rumeneste.POFTA BUNA!
Se separa albusul de galbenus.Albusurile se bat spuma tare si le lasam deoparte.Galbenusurile se freca cu un praf de sare,dupa care adaugam uleiul ca la maioneza,iaurtul,faina si piperul si treptat spuma de albusuri ,amestecind incet cu o spatula(sau lingura de lemn)de jos in sus.In aceasta compozitie adaugam restul ingredientelor taiate cubulete.Se toarna totul intr-o tava de chec tapetata cu hirtie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 minute.Se face proba cu scobitoarea si cind este copt se scoate si se lasa la racit.POFTA BUNA!
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale. Piureul obtinut se amesteca impreuna cu oul, telemeaua rasa si faina. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Intr-un vas termorezistent punem sucul de rosii,ceapa taiata marunt, usturoiul pisat,sare si piper dupa gust. Cu mainile umede se formeaza galustele din pasta obtinuta. Se tavalesc prin cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun una langa alta peste sosul din tava. Se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se servesc calde presarate cu patrunjel verde tocat.POFTA BUNA!