Pagini

miercuri, 23 octombrie 2013

PUI CU MUSTAR SI SUSAN




Ingrediente:
  • 1 piept de pui sau pulpe de pui dezosate
  • 2-3 linguri mustar
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat(praf)
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • faina alba
  • pesmet
  • susan
  • ulei
Intr-un bol punem mustarul,boiaua de ardei,ghimbirul,sare si piper proaspat macinat dupa gust.Carnea de pui o taiem fisii de 2-3 cm. si o punem peste ingredientele din bol.Lasam sa stea la macerat cel putin 2 ore la frigider (sau cel mai bine peste noapte).Feliile de carne se dau prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu susan si se prajesc in baie de ulei pina devin aurii.Dupa prajire le punem pe servetele de hirtie pentru a absoarbe surplusul de ulei.Se pot servi cu salata,smintina cu usturoi,gem de chili....etc.POFTA BUNA!

 












duminică, 6 octombrie 2013

FUNDITE CU BACON SI PIEPT DE PUI



Foarte buna aceasta reteta.Copii mei(si nu numai) o adora si nu se mai satura mincind.
Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 150-200 gr. bacon
  • 1 cutie mare de smintina(eu folosesc iaurt grecesc de la Lidl)
  • 1 tub de brinza topita cu smintina sau 150-200 gr. cascaval ras
  • 2-3 catei de usturoi zdrobit
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 500 gr. paste(eu am folosit fundite)
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.Intre timp punem pe foc o tigaie incapatoare,adaugam uleiul,usturoiul,pieptul de pui si baconul taiate cubulete si le calim la foc mic(acoperite cu capac) pina scade zeama ce o lasa pieptul de pui.Adaugam smintina si brinza topita sau cascavalul si mai lasam pe foc 2-3 minute.Saram si piperam dupa gust,dupa care turnam compozitia peste pastele fierte,clatite cu apa rece si scurse de apa.Amestecam bine pastele si putem servi.POFTA BUNA!





























sâmbătă, 3 august 2013

SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS


Cea mai buna supa iese cu pasare de la tara....dar in lipsa folosim de care avem.
Ingrediente :
  • 1 pui
  • 3-4 buc. morcovi
  • 2-3 buc. radacini de patrunjel
  • 1 buc. de telina radacina
  • 1 ceapa
  • 2-3 buc.pastarnac
  • 1 ardei gras(optional)
  • o jumatate de gulie mica(optional)
  • citeva fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper
Iar acum sa trecem la treaba.Intr-o oala de 5 litri punem apa pina la jumatate si o punem pe foc sa clocoteasca.In momentul in care clocoteste adaugam un pic de sare si radacinoasele(morcovii,patrunjelul,telina,ceapa,ardeiul,pastarnacul si gulia) curatate,spalate si taiate in doua pe lung.Lasam sa dea citeva clocote dupa care adaugam carnea de pui si lasam sa fiarba la foc mare pina incepe iarasi sa clocoteasca,dupa care reducem focul si lasam la fiert  pentru circa 1 ora.
Daca puneti ingredientele la fiert in aceasta ordine supa nu va mai face acea spuma deasupra.

Pentru galustele de gris eu procedez in felul urmator:

 Bat bine 3 oua cu furculita dupa care adaug gris (putin cite putin).Compoziţia trebiue să nu fie nici prea tare, nici prea moale. Dacă, atunci când treceţi furculiţa prin compoziţie, rămân urme, sau “dâre”, aluatul e numai bun. Nu stiu daca am explicat destul de bine,dar nu pot da cantitati exacte de gris deoarece cantitatea de gris difera din cauza oului.Iar pentru niste galuste reusite va sfatuiesc sa folositi gris unguresc(acela este macinat mai mare) de la firma TOTKOMLOSI (daca gasiti).

Supa trebuie să fiarbă, dar nu în clocot, atunci când puneţi găluştele. Lingura se bagă în supă şi se tine cam 2 secunde (ca să nu se prindă de ea aluatul de găluşte), apoi se ia din compoziţia pentru găluşte şi se pune în supă. Ţineţi iar lingura puţin în supă, şi iar mai puneţi o găluşcă, până terminaţi toată compoziţia.Se adauga 2 cani de apa rece si se da focul tare pina incepe sa fiarba,dupa care reducem focul. Le lăsaţi să fiarbă cam 10 minute, dar înainte de a opri focul luaţi una şi tăiaţi-o pe farfurie, să nu fie tare la mijloc. Dacă e tare, mai lăsaţi să fiarbă.Dupa ce stingem focul de la supa adaugam patrunjelul verde taiat fin(marunt).POFTA BUNA!







miercuri, 31 iulie 2013

PRAJITURA CREM A LA CREM







Ingrediente:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme ole de ciocolata
  • Crema
  • 200 ml. frisca lichida
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 2-3 linguri de zahar 
  • Glazura
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri brandy,coniac (optional)
  • 100 g ciocolata
  • 100 g unt

Blat : 

 Se bat albusurile spuma cu zaharul ,ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul. La sfarsit se adauga plicul de creme-ole de ciocolata. Se toarna blatul intr-o tava 20/30 cm, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil. Se coace cca 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema: 

 Se mixeaza crema de vanilie cu frisca si laptele si 2-3 linguri de zahar. Crema trebuie sa fie destul de tare.Se intinde pe blatul racit si se da la rece cat timp pregatim glazura.

Glazura

Apa si zaharul pe foc, sa se topeasca zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc cat se topeste untul (de preferat pe baie de abur). Se lasa la racit si cand a ajuns la temperatura camerei se intinde peste prajitura si se da la rece 2-3 ore. Dupa care se portioneaza si se mananca cu pofta.POFTA BUNA!






luni, 29 iulie 2013

PRAJITURA CU CREMA MASCARPONE SI CAISE

 
 Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 150 g faina(~10 linguri)
  • 30 g cacao
  • 1 plic  praf de copt
Pentru crema :
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 15 g gelatina
  • caise din compot
Pentru glazura:
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 50 gr. frisca lichida
Pentru blat se separa ouale,iar albusurile le batem cu un praf de sare pina obtinem o spuma tare,dupa care adaugam zaharul,galbenusurile,uleiul si laptele.La final punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam bine cu o spatula sau lingura de lemn.Din compozitia de mai sus coacem doua foi intr-o tava de 25/35 cm. tapetata cu hirtie de copt.

Pentru crema:

 Punem gelatina la hidratat in 100 ml. apa.Cele 2 galbenuse se amesteca cu zaharul,vanilia si le punem pe foc mic pentru citeva minute mestecind intruna.Se dau deoparte de pe foc,iar dupa 10 minute adaugam gelatina in crema de galbenuse.Se bate frisca cu mixerul,adaugam brinza mascarpone si crema de galbenuse.La final se adauga caisele taiate.

Se pune o foaie de blat,crema,foaie de blat ,iar deasupra punem ciocolata topita cu frisca.Se da prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora dupa care se poate servi.POFTA BUNA!