Pagini

joi, 28 octombrie 2010

CHIFLE CU AFUMATURA SI MASLINE


 Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
Aluat:
  • 1 kg. faina
  •  1 lingurita de sare
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 50 ml. lapte
  • 1 lingura de untura sau unt
  • 1 cutie mare de iaurt natural(sana,lapte batut)


Pentru umplutura:
  • 250-300 gr. kaiser afumat
  • 1 ceapa
  • 150-200 gr. masline fara simburi
 Din drojdie,lapte si zahar facem o maia.Amestecam toate ingredientele la un loc si framintam un aluat pe care il lasam la crescut intr-un loc caldut si acoperit cu un prosop circa 1 ora.Intre timp pregatim umplutura.Tocam ceapa marunt,kaiserul il taiem bucatele si le punem intr-o tigaie unde le prajim putin.
Cind aluatul a crescut,rupem din el bucati cit o minge mica pe care le aplatizam putin cu mina pe masa de lucru,punem in mijloc un pic de umplutura si masline,dupa care unim marginile aluatului in asa fel incit sa se formeze ca o chifla.Chiflele le punem in tava pe hirtie de copt,le ungem deasupra cu ou batut le presaram cu susan si le dam la cuptorul incins in prealabil 25-30 minute.POFTA BUNA!